HomeHome

x-editions
In eigen beheer uitgegeven /
Privately published

NB email address infoedje-rd-imagex-editions.com has become invalid.
Please use erikedje-rd-imageerikcox.nl

-
x-editions is een initiatief van grafisch ontwerper Erik Cox. /
x-editions is a project initiated by Dutch graphic designer Erik Cox.
-
Annemarie Spijkerman: Einder
-
Hans Muiderman: Hanze! daar waar de reis naartoe gaat
-
Hans Muiderman: De Roetekavloemsamiep
-
Erik Cox: Sneaks. Paris


EINDER

Door: Annemarie Spijkerman

Voorbereidingen voor deze tocht zijn wezenlijk anders dan voor de meeste andere reizen. Er bestaan geen kaarten ter oriëntatie, je kompas kun je thuislaten, gsm geeft geen richtlijnen en er zijn geen reisgidsen. Wel zijn er ervaringen van mensen…

Bij de schrijfster werden in 2019 lymfomen gevonden. In blogs vertelt ze met een lichte toon over de reis die ze maakte.

Annemarie Spijkerman (1949) is beeldend kunstenaar.

-
Omvang: 72 pagina's (met 12 illustraties)
-
Formaat: 21 x 13 cm
-
Papier: Bio Top 300 grams (omslag) en Soporset 120 grams (binnenwerk)
-
Omslagontwerp en typografie: Erik Cox
-
ISBN 9789082388831
-
Oplage: 100 exemplaren, handgenummerd
-
Prijs: € 22,50
-
Verkrijgbaar bij de auteur: Annemarie Spijkerman

-

To top x-editions


HANZE! DAAR WAAR DE REIS NAARTOE GAAT

Door: Hans Muiderman

Zien, herinneren, begrijpen. Alles hangt af van de plaats waar je staat.
Onderweg verander ik, onbewust, steeds van perspectief. Mijn persoonlijke geschiedenis, die van degenen die ik ontmoet en het verleden van de plek waar ik ben aangeland wisselen elkaar af. Heden en verleden verweven zich als vanzelf. En als de reis vordert vraag ik mij steeds vaker af waar die naartoe gaat. – Hans Muiderman

Flaptekst:
Aan het einde van een pad waar de rivier oplost in een baai aan de Oostzee, lees ik op een gevel Hotel Utkiek. Het water in de verte heette tot in de 17e eeuw Dat nie diep en het binnenmeer daarachter, bij het schiereiland Usedom, dat was het Achter water. Waar je de taal herkent voel je je thuis.
Na een reis met zijn camper van Deventer naar Denemarken, de oversteek naar Zweden, over de eilanden Gotland en Farö, door de Baltische Staten en langs de Duitse Oostzeekust, keert de schrijver via Kampen weer terug langs de IJssel om te eindigen bij een oude tante thuis in Zutphen.
Toch wil hij nog een keer terug naar Farö, in het noorden van de Baltische Zee. Om daar te zoeken naar het doel van zijn reis…
-
Omvang: 128 pagina's
-
Formaat: 21,5 x 13,6 cm
-
Papier: Bio Top 3 300 grams (omslag) en Eos 2.0 90 grams (binnenwerk)
-
Omslagontwerp en typografie: Erik Cox
-
ISBN 9789082388824
-
Recensie van Biblion (E. Pelzers), augustus 2018:
De auteur, redacteur en blogger reisde met camper en fiets langs de kusten van de Oostzee (en in Nederland) op zoek naar sporen van vroegere Hanzesteden. De Hanze was een samenwerkingsverband van kooplui uit steden langs de Noord- en Oostzee van de late middeleeuwen tot de 16e eeuw. Muiderman beschrijft zijn belevenissen in korte stukjes, die (hoofdzakelijk) in reischronologische volgorde staan vermeld. Hij lijkt een voorkeur te hebben voor kortere zinnen. Zijn verhaaltjes lezen gemakkelijk weg. Zijn observaties blijven dichtbij wat hij ziet en hoort. Her en der wijdt de schrijver (1946) beknopt uit over zaken die buiten zijn directe waarneming liggen. Over een film of een fragment geschiedenis. De auteur legt ook humoristische taferelen of gesprekken, (gevoels)impressies en overpeinzingen vast. Muiderman ontmoet op het Duitse eiland Rügen in het Prora-museum een receptionist die trots is op de wc's: “Het is ingericht in de DDR-tijd… Als ik naar buiten loop roept hij me na en vraagt wat ik van de toiletten vond. Ik steek mijn duim omhoog”. Korte bronverantwoording.
-
Uitverkocht

-

To top x-editions


DE ROETEKAVLOEMSAMIEP

Door: Hans Muiderman

Op het raakvlak van taal, beeld en klank maakten Hans Muiderman en ondergetekende een ‘gorgelrijm’. Een genre dat zowel het kind (voorlezen vanaf 4 jaar – zelf lezen vanaf 10 jaar, groep 6) als de volwassene aanspreekt.

‘De Roetekavloemsamiep is een exclusief iets voor jong en oud. Een bijzonder boekje en dankzij de originele vormgeving komen de taalslippertjes heel goed uit de verf.’
Andre Oyen, recensent

Omvang: 32 pagina's selfcover
-
Formaat: 21 x 16 cm
-
Druk: 3 kleuren PMS fluor + zwart
-
Oplage: 1000 exemplaren, handgenummerd
-
Papier: Soporset offset 135 grs
-
Bindwijze: nietjes in 2 kleuren
-
Vormgeving: Erik Cox
-
ISBN 9789082388817
-
Verschenen op 6 juni 2017
-
Preview 296 KB PDF
-
Hans Muiderman leest De Roetekavloemsamiep voor op YouTube
-
Recensies:
1 - 'Graag Gelezen', mijn boekenblog
2 - NBD Biblion / Ton Jansen:
Een ik-figuur ontmoet een onbekende zij. Daardoor trilt het hele lichaam als een roetekavloemsamiep. De zij-figuur stelt voor om naar het bos te gaan en een wens te doen, maar pas op voor de vlo. Die kan overspringen of staat voor flikvlooien. Dat zou je kunnen lezen in deze experimentele kleurrijke uitgave zonder illustraties. Op de felgele voorzijde staat het eerste en op de achterzijde het laatste woord vermeld. In de linkerbovenhoek staan de naam van de schrijver en titel. De tekst is in verschillende kleuren en groottes gezet die vrijelijk over de pagina's bewegen. Ze zijn bont en kleurrijk en dat geldt eveneens voor de ondergrond. Door de zetting van de woorden, gedrukt in lettertype Filosofia, is niet altijd duidelijk hoe de tekst verdergaat. Een bruikbaar hulpmiddel is het door de auteur op YouTube gezette luisterfragment waar de complete tekst, min of meer te zien als een niet rijmend (liefdes)gedicht waarin vrijelijk met taal gespeeld wordt, wordt voorgelezen. De auteur is schrijver van reisverhalen en romans voor volwassenen. Voor dit eenvoudig uitgegeven boek, een geniete handelseditie, is een doelgroep lastig te bepalen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
-
Prijs (exclusief verzendkosten): € 4,95
1 boekje opsturen binnen Nederland kost € 4,95
(Bij grotere aantallen zijn de portokosten afhankelijk van het totale gewicht van de zending.)

De Roetekavloemsamiep kunt u bestellen door een e-mail te sturen aan hansedje-imagehansmuiderman.nl of erikedje-imageerikcox.nl.
-
Elk exemplaar is inpakt in speciaal Roeteka-inpakpapier.

-

To top x-editions


SNEAKS. PARIS

By: Erik Cox

Like a particular species, the combination of sneakers and men’s legs fascinates me. The focus is not on a specific type of sneakers. (Fashion sneakers as such are irrelevant.)

-
32 pages self cover
-
32 photo’s taken on 8 october 2011
-
Camera: Nokia 6600F
-
No text
-
Size: 21 x 16 cm / 8.3″ x 6.3″
-
Print: full color offset
-
Print run: 500 copies, hand-numbered
-
Paper: Soporset offset 135 grs
-
Binding: staples in 5 colors
-
Design & photo's: Erik Cox
-
ISBN 9789082388800
-
Released on June 3rd, 2015
-
Sneak Preview 572 KB PDF
-
Price: € 4,95 / £ 4.35 / $ 5.50
(excluding shipping costs)
-
Sneaks. Paris can be purchased by sending an email to erikedje-imageerikcox.nlTo top x-editions